Bryg
udstyr

Hjertet i udstyrs pakken er denne 29 liters rustfri elgryde med kugleventil og bundfilter og dertil passende indsatssi og kran.

Gryde, indstatssi og kran er julegave, men købt af Hjemmebrygeren. (Iøvrigt den bedste julegave en mand kan ønske sig).

Mæske
udstyr
Udover en brygske i træ, og en i plast, har vi kun et 3 liters målebæger som vi løbende tapper urten over i og hælder tilbage over mæsken under mæskningen. Ellers har vi af Humledusk lånt en fordelerring med pumpe som sparer os for ovennævnte arbejde.
Køle
udstyr
Selv har vi endnu ikke noget køle udstyr, indtil videre har vi lånt en chiller af Humledusk.
Gærings
udstyr
Vi startede med to 32 liters gærings spande, uden literangivelse og tappehane, da denne type var udsolgt da vi skulle bruge dem. Vi har løbende selv skrevet litermål på siden, fået boret hul i lågene til gummitylle og gærrør. Efterfølgende har vi købt en 30 liters gærings spand med literangivelse og tappehane. Tappehanen er genial når man skal omstikke grønøllet da det ikke kræver rengøring af hævert og slange. Vi vil nok købe tappehaner til de to første spande så de alle har tappehane. To spande mere er det blevet til, disse er kun med liter angivelse og ikke tappehane. Disse er lavet i en mere klar plast, så det er lettere at se hvad der sker i spanden.

Gærrør, gummityller og spande uden tappehane er fra Maltbazaren. Spand inkl. tappehane og gærrør er fra Brygladen. Nye spande med literangivelse er fra Maltbazaren.

Måle
udstyr
For at kunne måle alcohol procenten, har vi et hydrometer/Oechslevægt og to målecylindre. Et i plast, men nu også et i glas da den varme urt er alt for lang tid om at blive kølet ned til 20 grader i et målecylinder af plast. Til at tage prøven op fra gærings spanden har vi en pipette så der er ganske lidt udstyr der skal desinficeres inden det kommer i kontakt med grønøllet. Til at måle mæskens PH værdi har vi PH strips. Helt uundværligt er et thermometer.

Hydrometer, målecylindre, PH strips og thermoemeter er fra Maltbazaren. Pipette er fra Imerco.

Køleskab Til undergæret øl, har vi et køleskab på 253 liter og thermostat til at holde den ønskede temperatur, som er højere end køleskabets laveste indstilling.

Køleskab er fra Punkt 1 og thermostat er fra Brygladen.

Tappe
udstyr
Til at tappe de gode sager, har vi en autohævert med passende flaskepåfylder. I starten havde vi ingen påfylder, men den er absolut guld værd. Vi har også en klemme og en kapselpåsætter. En bordmodel af en kapselpåsætter er det nu også blevet til. Det er mere fordi vi vil tappe vores festbryg på 75 cl flasker og derfor kræver en større kapsel som håndmodellerne ikke kan klare.

Autohævert, klemme og kapselpåsætter er fra Maltbazaren, flaskepåfylderen er fra Brygladen. Bordmodel er fra Maltbazaren.

Lagrings
beholdere
Vi bruger den samme type 50 cl flaske som vi efterhånden har et par hundrede af, men til festøllet Dannebryg fik vi samlet 15-20 stk. 70 cl flasker, den skal jo være noget særligt. Derudover har vi en 19 liters Cornelius fustage som vi skal prøve at få noget lækkert fadøl ud af.

Cornelius fustagen er købt i Maltbazaren.

Fadøls
anlæg
Den enkelte fustage gjorde vi fik øjnene op for den flaskeløse verden. Nu har vi også et transportabelt mini fadølsanlæg uden køl, bestående af Cornelius fustage, 2 kg CO2 flaske, mini regulator og picnictap samlet med 1 meter bremseslange.

Fustage, regulator, CO2 flaske og picnictap er alt sammen købt i Lund Teknik.

Rengøring Til desinficering har vi Iodophor og Chemipro Oxi. Til rengøring af flasker har vi flskebørster og Soda. Til de nye fustager har vi Keg Clean (ikke vist).
Litteratur "Håndbog i Ølbrygning" af Simon Wrisberg har vi haft stor glæde og gavn af. Ellers er medlemsbladet "ØLentusiasteN" fra Danske Ølentusiaster dejligt læsestof, så hvis du ikke allerede er medlem af Danske Ølentusiaster, så meld dig ind NU på ale.dk.