Den optimale kogetid for at få de forskellige stoffer ud af humlen er, for aroma små 10 min, for smag ca. 20 min, og for bitterhed ca. 1 time. Da det tager lidt tid at få temperaturen på urten ned bagefter, vælges der ofte at lade aroma og smagshumlen koge lidt kortere end det optimale, hhv. 5 min og 10 eller 15 min. Da man derved undgår at miste aromaen og smagen inden urten er tilstrækkelig nedkølet.

Herunder ses et humlebarometer vi har arbejdet videre med ud fra Bjarke Bundgaard's humlebarometer på Glocalbeer.dk. De humlesorter Bjarke Bundgaard ikke har på hans liste, er vores skøn ud fra olie indholdet aflæst på hopunion.com.

Tallene i parentes angiver kun et skøn ud fra aplha syren da vi ikke har fundet olie indholdet i disse humlesorter, og indgår derfor ikke 100% efter Bjarke Bundgaard's kategorier.

Navn Alpha Land Aromahumle Universal Bitterhumle
Admiral 11,0 England X
Amarillo 8,0 USA X
Aurora (Super Styrian) 8,6 Slovenien (X)
Bobek 3,0 Slovenien (X)
Bramling Cross 7,5 England X
Cascade 7,3 USA X
Centennial 11,0 USA X
Challenger 7,3 England X
Chinook 13,9 USA X
Cluster 6,0 USA X
Columbus 17,2 USA X
Crystal 3,9 USA X
East Kent Goldings 5,7 England X
First Gold 8,3 England X
Fuggle 5,0 England X
Galena 12,0 USA X
Goldings 4,8 USA X
Hallertau Brewers Gold 4,6 Tyskland (X)
Hallertau Hersbruck 2,2 Tyskland X
Hallertau Mittelfruh 3,9 Tyskland X
Hallertau Northern Brewer 9,7 Tyskland X
Horizon 9,9 USA X
Liberty 4,9 USA X
Magnum 11,8 USA X
Mount Hood 4,1 USA (X)
Northdown 8,6 England X
Nugget 11,8 USA X
Pallisade 8,3 USA (X)
Perle 7,1 Tyskland X
Phoenix 10,6 USA (X)
Pilgrim 11,8 England (X)
Saaz 2,8 Tjekkiet X
Savinjski Golden (Styrain Golding) 2,0 Slovenien X
Spalter 5,1 Tyskland X
Strisselspalt 1,8 Frankrig X
Target 11,4 England X
Tettnanger 2,3 Tyskland X
Whitbread Golding Variety 8,3 England X
Willamette 4,4 USA X
Zeus 12,8 USA (X)